Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ?


Βλέπω συχνά εγκύους με… δίχρωμα μαλλιά. Κι εγώ βάφω τα μαλλιά μου, αλλά στο χρώμα μου, ώστε να καλύψω τη λευκή ρίζα. Τι να κάνω τώρα που είμαι έγκυος; Μπορώ να τα βάψω;
Τα μαλλιά αποτελούν σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και η εγκυμοσύνη συνήθως τα ωφελεί, αφού οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών ενεργούν σαν φυσικό καλλυντικό που τα κάνει γερά και λαμπερά.
Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κούρεμα ή χτένισμα θέλετε και να κάνετε τακτικά πιστολάκι, αλλά στο θέμα της βαφής, δυστυχώς, θα πρέπει να δείξετε προσοχή και να κάνετε υπομονή.
Είναι απόλυτα κατανοητό ότι καμία κομψή μέλλουσα μαμά δεν θέλει να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να βλέπει διαφορετικό χρώμα στη ρίζα των μαλλιών της, είτε αυτό είναι λευκό είτε πιο σκούρο από το υπόλοιπο.
Ωστόσο, οι βαφές μαλλιών περιέχουν ουσίες που ενδέχεται να βλάψουν το έμβρυο και καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούνται. Μια άλλη λύση είναι να προτιμήσετε τις ανταύγειες, ωστόσο θα πρέπει να περιμένετε και να τις κάνετε μετά τον υπερηχογραφικό έλεγχο Β’ Επιπέδου (περίπου την 22η εβδομάδα κύησης).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΓΔΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΙΑΣΩ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου